Over ons

Wij, Rudi en Willy dansen ruim dertig jaar samen.
In 1982 zijn we begonnen met stijldansen, we hebben alle niveaus gedanst en afgesloten met een diploma en een medaille.
Als stijldanskoppel hebben we ook meegedaan aan wedstrijden en we zijn meerdere malen Noord-Nederlands kampioen geweest in de latin dance.
Naast stijldansen deed Rudi ook Rock & roll en Boogie woogie en later ook aan country line dancing. Willy deed naast het stijldansen ook jazz ballet. Dansen zit ons zogezegd in het bloed, maar het salsavirus brak pas uit na het zien van de film Dirty Dancing, de ongekend populaire dansfilm in de jaren tachtig. De passie voor de mambo was gewekt. Rudi’s persoonlijke voorbeeld is Marlon Castillo van Club Asi die ook meedanste in de film Mambo Kings. We zijn zelf begonnen met lesgeven na een promotiefilmpje over salsa in de lage landen op Omrôp Fryslân.

Het lesgeven begon tussen de schuifdeuren. Naast de reguliere lessen geven we ook workshops aan allerlei groepen en we begeleiden ook aanstaande bruidsparen. Wij hebben bijvoorbeeld het beroemde schaatskoppel Anni Friesinger en Ids Postma les gegeven. We geven les met veel passie en plezier en we hopen dit ook over te brengen op onze cursisten. Als je het zelf eens wilt uitproberen, kom dan naar een proefles en ervaar het zelf!

Tot ziens bij Salsaclub Oeds!

 

wie zijn wij

Rudi & Willy